Gregorics Iván barátunk blogja

A méz

A méhek sok millió éve élnek a Földön. Az első méhmaradvány a Föld „harmadkorából” került elő. Az ember csak később, a „negyedkorban” jelent meg.…

tovább

Sonka

A húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, egyúttal a tavaszvárás, a tavasz ünnepe is. A húsvétnak hagyományos ételei a bárány, a tojás, a kalács és legfőképpen a sonka. Húsvétra készülve mindannyiunkban megfordul a gondolat: milyen sonka kerüljön az asztalra? Mert sonka és sonka között komoly különbség lehet árban, minőségben egyaránt.…

tovább

A tej

Házi natúr tejet, vagy bolti tejet igyunk? Ezen a kérdésen akkor kezdtem el először gondolkodni, amikor aludttejet próbáltam készíteni az ultrapasztőrözött bolti tejből.…

tovább

Tojás

Sokáig nem foglalkoztam a tojással. Szüleim megvették a boltban, később vagy én, vagy a feleségem megvette a boltban, esetleg a piacon. Aztán megettük, sütve vagy főve, keményen vagy lágyan. És kész. Aztán vagy tíz évvel ezelőtt szerbiában szálltam meg egy kisvárosi szállodában.…

tovább

Pálinka

Tekintve, hogy közeleg az Apák Napja, beszéljünk kicsit a pálinkáról is. A pálinka a magyarok nemzeti itala. Hazánk egyes tájain évszázadok óta főzik.…

tovább